Uw badkamer levensloopbestendig maken

We worden als mens alsmaar ouder. Daarbij wordt geacht tegenwoordig, dat we zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En misschien is dat ook wel wat we het liefste willen, zo lang mogelijk in onze vertrouwde omgeving blijven. Maar kan het ook? Badkamers blijken voor ouderen bovengemiddeld vaak de locatie van valongelukken. Benieuwd hoe we uw badkamer veiliger of levensloopbestendig maken (zonder complete renovatie)? U leest hier een aantal mogelijkheden.

Een badkamer aanpassen naar (nieuwe) behoeften

Naarmate we ouder worden, veranderen onze behoeften voor de badkamer. Een badkamer die niet mee verandert, kan gevaarlijk worden. Denk aan een lastige, hoge instap in het bad, te weinig bewegingsruimte of onvoldoende houvast door het ontbreken van handgrepen. Bij De Jong Sanitair luisteren we naar uw behoeftes voor nu, maar kijken we ook graag vooruit. Voldoet uw badkamer over een aantal jaar nog steeds aan uw eisen? Samen maken we slimme keuzes om uw badkamer veilig en levensloopbestendig te maken, geheel op basis van uw persoonlijke (toekomstige) behoeften en budget.

Veilige badkamer creëren

Hebben we rekening te houden met uw leeftijdsfase of mobiliteitsniveau? Dan wordt veiligheid in uw badkamer belangrijker. Met het oog op de toekomst en wetende dat steeds meer zorgprocessen naar de thuissituatie worden verplaatst, is het slim om hier alvast op te anticiperen met een levensloopbestendige badkamer. Een duurzame investering!

Hoe we een badkamer precies veiliger maken? Denk aan:

 • antislipvloeren en -tegels, om uitglijden te voorkomen;
 • inloopdouches zonder opstap, voor een gemakkelijke toegang;
 • handgrepen en beugels bij het toilet, in de douche of bij het bad,
 • verhoogde toiletten, die het opstaan en gaan zitten vergemakkelijken;
 • veilige en gemakkelijk toegankelijke opbergmogelijkheden;
 • een zitje in de doucheruimte.

Van bad naar douche, zonder grote verbouwing

Een mooie oplossing die we steeds vaker uitvoeren is: bad eruit, douche erin. Een groot voordeel is dat deze aanpassing te realiseren is, zonder dat een grondige renovatie van de badkamer noodzakelijk is. We plaatsen dan een douchecabine over de gehele breedte van de ruimte, waar eerst het bad stond. Vaak voorzien we de nieuwe doucheruimte ook van een zitbankje en beugels. Het resultaat is een ruime doucheruimte, die veilig toegankelijk is en door de grootte ervan ook eventuele hulp bij zorgtaken vereenvoudigt.

Is er al een douche aanwezig? Dan kan het soms al volstaan om in plaats van een openslaande deur, een schuifdeur in de douche te plaatsen. Ook dit heeft een ruimtebesparend effect en vergemakkelijkt de toegang, voor uzelf en voor eventuele zorgbegeleiding.

Meer weten over een veilige, levensloopbestendige badkamer?

Bij De Jong Sanitair adviseren we graag over veilige en levensloopbestendige badkamers! Wij denken mee over de rol die een badkamer speelt in uw leven, in elke fase. Wilt u meer informatie, neem zeker contact met ons op. Of maak een afspraak met een van onze specialisten.

Onze inspirerende showroom bezoeken?

Maak hier uw afspraak!

  Liever bellen of een appje sturen? Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Gerealiseerde
  badkamerprojecten

  Onze showroom wordt continu vernieuwd met inspirerende opstellingen en de laatste badkamer trends