Lopend project: Schierstins Veenwouden

Schierstins Veenwouden

Voor De Schierstins (cultureel historisch centrum) in Veenwouden hebben we een prachtig project afgerond waar we trots op zijn: sanitair en tegels, passend bij de stijl van het gebouw.

De Jong Sanitair voor renovatie sanitair monumentale panden

De Jong Sanitair is gespecialiseerd in het renoveren van sanitair in monumentale panden. De Jong Sanitair is ook zelf gevestigd in een monumentaal pand. Onze showroom bestaat dan ook uit een gedeelte met materialen die speciaal geschikt zijn voor dit soort panden. Ook hebben we eigen vakkundig en secuur personeel voor de uitvoering.

Schierstins

Materiaalkeuze voor De Schierstins

We hebben gebruik gemaakt van keramische tegels uit een klassieke lijn. Bovenin de ruimte ziet u een randje van natuursteen en we hebben bewust niet tot boven betegeld, maar een deel gestuukt, om zo beter aan te sluiten bij de rest van het mooie oude gebouw. De tegels die we gekozen hebben voor dit project zijn afkomstig uit +/- 1700, welke wij bij de schierstins in de wand hebben verwerkt. Deze tegels zijn in de wand verwerkt, zodat bezoekers ze kunnen bewonderen.

Wat is de Schierstins?

De Schierstins is rond 1300 gebouwd in Veenwouden. Een stins is een woontoren van dikke bakstenen, waar voorname families een toevlucht zochten in tijden van gevaar. De stenen toren viel duidelijk op tussen de eenvoudige huizen van hout, leem, riet en plaggen. Het woord stins is dan ook een samentrekking van ‘steenhuis’.

Foto’s gemaakt door Bydejong.com