Veilige badkamers

Voor wat oudere mensen is veilig en comfortabel sanitair vaak extra belangrijk. Bij De Jong Sanitair & Tegelspecialist weten ze dat maar al te goed. Mensen hebben steeds meer aandacht voor hun levensloop en de rol die de badkamer daarin speelt. Wie op iets latere leeftijd denkt aan bijvoorbeeld een badkamerrenovatie of verhuizing naar een andere woning, doet er dan ook verstandig aan om verder vooruit te denken.

Zelfstandig

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in z’n eigen vertrouwde omgeving.

En die wens natuurlijk heel begrijpelijk. Bovendien is er nog een andere reden: de overheid stuurt om financiële redenen ook steeds meer aan op het structureel verplaatsen van zorgprocessen naar de thuissituatie. Wie dus graag wil verhuizen of wil investeren in de huidige woning, doet er voor het opknappen van de woning verstandig aan om goed na te denken.

Levensloop-bestendig

Is bijvoorbeeld het sanitair wel, zoals dat zo mooi heet, levensloopbestendig? Kunt u nu of later wanneer u minder mobiel wordt nog wel veilig, met gemak en in zekere luxe douchen? Gelukkig is hier heel veel moois te verkrijgen. Er zijn dus geen concessies nodig om een badkamer praktisch, veiligen tegelijkertijd comfortabel en stijlvol te maken.


Minder kans op
brandwonden

Waardevermeerdering
van uw woning

Toekomstbestendig
ontwerp


A-Z ontzorging: Advies,
Aanleg, Oplevering

Het risico op lelijk vallen zal aanzienlijk verminderen

De badkamer is eenvoudiger schoon te houden

Meer steun om te zitten of overeind te komen geeft extra comfort

Toevoegingen als welness zijn weldadig voor lichaam en geest

Voorkom vallen in de douche

Mensen worden gemiddeld alsmaar ouder en onder meer daardoor blijft het aantal valongelukken stijgen. Van alle ouderen van 65 jaar en ouder valt ongeveer 34 procent minimaal één keer per jaar en 71 procent moet zich na de val medisch laten behandelen.

Daarbij gaat het vooral om heupfracturen en hoofd-hersenletsel. Ernstig letsel dus, zo blijkt uit onder meer het rapport ‘Cijfers Valongevallen in de Privésfeer’ dat in 2019 werd gepubliceerd door VeiligheidNL. De oorzaken hebben soms een lichamelijke oorzaak, zoals duizeligheid, maar vaak ook ligt de oorzaak in het niet voldoende aanpassen van de woning.

Onze inspirerende showroom bezoeken?

Maak hier uw afspraak!

    Liever bellen of een appje sturen? Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Gerealiseerde
    badkamerprojecten

    “Veel valpartijen gebeuren thuis en de douche is de ruimte waar dat bovengemiddeld vaak gebeurt. De redenen zijn logisch. Denk maar aan de natte vloer, de hoge instap in het bad, het ontbreken van wandgrepen voor voldoende houvast enzovoort.”